Informace k soutěřím RTSS

28.04.2020 12:41

Publikuji dopis od vedení RTSS

Sportu zdar a tenisu zvlášť,

vzhledem k oficiálnímu zrušení soutěží RTSS pro rok 2020 a častým dotazům na možnost hraní tenisu, doporučujeme klubům a oddílům sehrát místo zrušených soutěží přátelská utkání v jednotlivých věkových skupinách (od 25. května 2020).

Soutěže byly oficiálně zrušeny jednak na základě doporučení orgánů ČTS, jednak s ohledem na epidemiologickou situaci a nastaveným omezením, které nelze odhadnout, jak budou časově rozvolněna.

Přátelská utkání můžou být sehrána (včetně čtyřher) na základě výjimky pro tenis, která byla zveřejněna dne 6. dubna 2020 pod číslem jednacím  MZDR 15190/2020-4/MIN/KAN jako Mimořádné opatření

 k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2, odstavec 3.

Důvodová zpráva (výňatek):

Za splnění uvedených podmínek se tak lze věnovat celé řadě sportů, zejména:

  • tenisu, stolnímu tenisu, badmintonu, volejbalu, včetně plážového, a nohejbalu, vždy s nejvýše dvěma hráči na každé straně hřiště,

Pouze připomínáme klubům, aby respektovaly platné znění mimořádných opatření v době konání přátelského utkání, zejména podmínky pro:

  • nošení roušek mimo prostor vlastního sportoviště
  • sociální zařízení
  • využití šaten a sprch, kluboven a vnitřních prostor

Vzájemná sehrání přátelských utkání jsou postavena zcela na dobrovolné bázi, tudíž je na rozhodnutí každého klubu či oddílu, zda přijme následující doporučení a přátelských utkání se zúčastní.

V soutěži staršího žactva bylo přistoupeno vzhledem k vysokému počtu účastníků k rozdělní do dvou skupin s tím, že poslední přátelská utkání by byla sehrána o umístění.

Přátelská utkání by byla sehrána za následujících podmínek:

  1. Pokud družstvo nechce sehrát utkání následujícího kola z důvodu epidemiologické situace, kapitán tohoto družstva neprodleně, nejpozději 48 hodin před zahájením utkání, tuto skutečnost oznámí kapitánovi soupeře (chápeme, že samozřejmě nelze předpovídat případnou změnu epidemiologické situace).
  2. Veškerá ustanovení Hracího řádu a Rozpisů soutěží by byla zachována (tj. hrací dny, povinnosti klubů, zaslání soupisek, zápisů o utkání apod.).
  3. Pro předejití kolizním situacím v termínech přátelských utkání a pro jednodušší dohodu kapitánů by byla všechna utkání sehrána dle připraveného rozpisu, tak jak bylo v minulosti zvykem.
  4. Případné náhradní termíny jsou plně v kompetenci klubů, pouze doporučujeme, aby utkání byla dohrána nejpozději do 31. července 2020.
  5. Veškeré rozpisy a dokumenty budou zveřejněny na stránkách RTSS https://rts-sv.webnode.cz/ v sekci Dokumenty (předpokládáme 10. května 2020).
  6. Výsledky jednotlivých utkání ani průběžné tabulky nebudou zveřejňovány.
  7. Řídící orgán soutěží RTSS nebude v žádném případě vstupovat do případných sporů, jelikož se jedná o přátelská utkání.